Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@10:34:32 GMT

مفت‌آباد؛ حرف کهنه در قالب نو

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۶۶۱۲۹

مفت‌آباد؛ حرف کهنه در قالب نو

این فیلم داستان زندگی پنج جوان است که در یک خانه‌ مجردی شلوغ با شرایط سختی زندگی می‌کنند. یکی از آنها معتاد و در حال ترک اعتیاد است، دیگری لال، یکی باید برای امتحانات دانشگاه درس بخواند و دیگری خانه‌ پدری‌اش را در زد و بند با پیمانکار از دست داده و... . همگی این جوانان آشفته و مستاصل در پیچ و خم‌های زندگی هستند تا این که خبر آمدن ناگهانی همسر یکی از آنها به تهران وضعیت خانه‌شان را از حالت عادی خارج می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در «مفت‌آباد» حرف تازه‌ای گفته نمی‌شود، اما کارگردان حواسش هست حرف‌های قدیمی را در قالب تازه‌ای مطرح کند که به دل مخاطب بنشیند. تیمورتاش اساسی‌ترین معضل جوانان یعنی سردرگمی در جامعه کنونی را به عنوان خط اصلی داستانش انتخاب می‌کند اما چندان به آن پر و بال نمی‌دهد، ضرب‌الاجل‌های دراماتیک زیادی برایش نمی‌سازد، پیچیدگی‌های روانی شخصیت‌هایش را زیاد پررنگ نمی‌کند و در عوض فرصت پیدا می‌کند تا جای خالی به دست آمده از حذف کردن شاخ و برگ‌های بیهوده را با جزئیات زندگی روزمره شخصیت‌های داستانش پر کند.

سجاد افشاریان با وجود سابقه تئاتری‌اش و در اولین تجربه کار تصویری‌اش بی‌شک یکی از بهترین بازی‌ها را ارائه کرده و با این بازی می‌تواند سینماگران را مجاب به حضور مجددش در سینما کند.

جدا از فیلمنامه دقیق و بازی‌های روانی که «مفت‌آباد» دارد، این فیلم از ریتم قابل قبولی در پیشبرد داستان برخوردار است، طوری که باعث می‌شود مخاطب بدون خستگی و کلافگی فیلم را تا انتها دنبال کند. «مفت‌آباد» شاید فیلم ایده‌آلی نباشد، اما یک فیلم خوب اجتماعی است که طبقه متوسط رو به پایین اجتماع را نشانه گرفته و در این راه روابط کاراکترها را به گونه‌ای ملموس و باورپذیر ساخته که تا مدت‌ها در ذهن مخاطب باقی خواهند ماند.

ساناز قنبری

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۶۶۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقای سعید آقاخانی، ما تحمل می‌کنیم، اما دل خودتان نسوخت؟

آفتاب‌‌نیوز :

صفحه اینستاگرامی «صبح سینما» در نقد کیفیت نازل فصول جدید «نون خ» و «زیرخاکی» نوشت: فصل بندی در تمام دنیا شیوه رایجی است. سازندگان یا در ابتدا نقشه راه یک روایت را در چند فصل آماده دارند یا با توجه به اقبال مخاطب مسیری را برای ادامه قصه باز می‌کنند. در سریال‌های کمدی نیز با توجه به اقبال مخاطب فصل‌های بعدی با اتاق فکری مجرب و گروه نویسنگدان خلاق طراحی می‌شود. اما گویا در صدا و سیما فصل بندی و ساخت ادامه یک سریال به چیز‌های دیگری بستگی دارد و در یک لیگ دیگر بازی می‌کنند. مدت‌هاست دیگر نه قصه مهم است و نه لزوم ساخت ادامه آن؛ همین که دوستان هر سال دور هم جمع شوند و یک «چیزی» به نام فصل چندم سر هم کنند کفایت می‌کند. سعید آقاخانی و پژمان جمشیدی هم هستند.

قبول که می‌شود در سریال‌های کمدی پیوستگی را فراموش کرد، اما آیا نباید یک مجموعه ۱۵ قسمتی هدف و قصه‌ای برای ساخت داشته باشد؟ تا کی باید روی موج موفقیت گذشته سوار شد؟ بعضا دیده شده دوست نویسنده تکه‌های بامزه سریال‌های پر مخاطب گذشته همچون «شب‌های برره»، «پایتخت»، «باغ مظفر» و... وصله می‌کند و یک کپی دست چندم و در مواردی درنیامده از آن را به دل قصه‌اش راه می‌دهد.

مخاطب هیچ سکوت می‌کند و گاه تحمل؛ خودتان دلتان برای چیزی که می‌سازید نمی‌سوزد؟ تا کجا می‌خواهید از اعتبار گذشته خرج کنید؟ اگر نمی‌توانید یا نمی‌شود به سراغ کار تازه بروید شاید نتیجه بهتری هم برای شما داشته باشد و هم مخاطب.

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟
  • آقای سعید آقاخانی، ما تحمل می‌کنیم، اما دل خودتان نسوخت؟
  • مشق ایثار در مدارس‌ استثنایی/ گزارش تسنیم را ببینید + فیلم
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • «کمی دیرتر» به چاپ هفدهم رسید
  • بحران ادبیات داریم
  • کاش تلویزیون، این مدلی نبود
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • با«مست عشق» کرک و پر حسن فتحی ریخت؟!
  • قیمت واحدهای مسکونی در منطقه ۱۹ تهران + جدول